Pat Buchanan over de erfenis van Winston Churchill

mei 4th, 2016 door

Winston Churchill wordt gerekend tot de grootste Brit aller tijden en wordt op handen gedragen bij haviken in Washington. De paleoconservatieve auteur Pat Buchanan heeft daar zijn bedenkingen bij. Niet alleen vergiste de Britse leider zich in Stalin, ook brachten zijn militaire beslissingen ertoe dat miljoenen mensen onnodig stierven en dat Groot Brittannië zijn status als wereldmacht verloor.

Saudi Arabië is het kankergezwel van de wereld

mei 3rd, 2016 door

Saudi Arabië financiert de globale jihad maar wordt toch gerekend tot bondgenoot van het Westen. Paul Watson hekelt deze relatie.

Odessa, een jaar na het bloedbad

mei 3rd, 2016 door

Tientallen mensen kwamen om in Odessa, zaterdag een jaar geleden, en honderden raakten gewond in een van de meest tragische episodes in de Oekraïense crisis. Pro-Russische anti-regeringsdemonstranten – onder wie vrouwen, kinderen en ouderen, maar ook gewelddadige voetbalhooligans – waren tijdens hevige straatgevechten op de vlucht geslagen voor een horde pro-Oekraïense activisten. Zij werden bijeengedreven in het Huis van de Vakbond, dat door aanhangers van de revolte op de Majdan met Molotovcocktails werd bestookt.

Lees hele bijdrage: Odessa, een jaar na het bloedbad | ThePostOnline

Lex Hoogduin in gesprek met Olav Dirkmaat over vertaling werk Ludwig von Mises

mei 2nd, 2016 door

 

‘Russia Insider was flessentrekkerij’

mei 1st, 2016 door

De nieuwswebsite Russian Insider beloofde tegenwicht te bieden aan de voortdurende eenzijdige informatiestroom over Rusland. Daarin voorzag het in een behoefte. Het blog nam dan ook een vliegende start, nadat velen grif doneerden. Maar ondanks loze beloften bleek de site vooral stukken van elders van het web te plukken en de paar eigen schrijvers werden niet uitbetaald. En zo gaat een mooi initiatief als een nachtkaars uit.

Amerikaanse politie kan zonder aanklacht je eigendommen afnemen

april 30th, 2016 door

De bekende presentator en komiek John OLivier geeft een verbluffend beeld van de Amerikaanse wet en het handelen van de politie. In de VS, die een rechtstaat heet te zijn, kan de politie je geld of eigendommen in beslag nemen (civil forfeiture) zonder dat de eigenaar is aangeklaagd voor een misdrijf. Iets wat je alleen verwacht van een Bananenrepubliek.

Een verdenking dat het afkomstig is van illegale praktijken is voldoende. Vervolgens kan de politie er voor zichzelf leuke dingen voor kopen. Tussen 2011 en 2014 is in de VS 2.5 miljard op die manier in beslag genomen in 62.000 gevallen.

In Nederland hebben we de Plukzewet die ook beslag legt op goederen uit vermeende criminele handelingen.

Amnesty International spreekbuis van al Qaeda

april 30th, 2016 door

Een van de zaken die de al meer dan vijf jaar durende oorlog tegen Syrië duidelijk maakte is de oorlogszucht van zogenaamde ngo’s voor de mensenrechten als Amnesty International (AI), Save the Children, Dokters zonder Grenzen, Pax Christi en Human Rights Watch (HRW).

lees verder: Amnesty International spreekbuis van al Qaeda | Willy Van Damme’s Weblog

Waarom Angela Merkel moet opstappen

april 29th, 2016 door

De affaire-Böhmermann kan niet los worden gezien van Merkels koers met het vluchtelingenvraagstuk. Böhmermann wilde met zijn provocatie de hypocrisie van haar politiek aan de kaak stellen, en dat is hem perfect gelukt. Met Merkels ‘wir schaffen das’-beslissing van de afgelopen herfst om de grenzen te openen, schoof zij – zonder enige ruggespraak met haar EU-partners – het Verdrag van Dublin terzijde. Dit houdt in dat asielzoekers alleen in de EU-lidstaat waar ze als eerste aankomen een asielaanvraag kunnen indienen. Het verdrag heeft er sinds het midden van de jaren 90 aan bijgedragen dat de aantallen asielzoekers inderdaad binnen ‘schaffbare’ perken zijn gebleven.Toen de onvrede in Duitsland over de 1,5 miljoen asielzoekers die in een half jaar naar Duitsland kwamen steeds meer toenam, oefende Merkel druk uit op andere Europese landen om hun deel van de vluchtelingenstroom op te nemen. Een privilege waarvoor de meeste landen begrijpelijk genoeg vriendelijk bedankten. Merkels roep om een „Europese oplossing” is namelijk een gotspe, omdat zij het zelf is die de bestaande Europese oplossing – het Verdrag van Dublin – eenzijdig terzijde had geschoven.

Lees volledige bijdrage: Waarom Angela Merkel moet opstappen – NRC

10 extra redenen waarom democratie faalt

april 28th, 2016 door

Als tiener geloofde ik sterk in democratie. Ik geloofde dat wij onze vrijheid, welvaart en vrede eraan dankten en dat het het best denkbare systeem was. Toen ik mij later erin verdiepte kwam ik echter tot hele andere inzichten.

Deze inzichten heb ik verwerkt in De Democratie Voorbij uit 2011. Maar sinds die tijd kreeg ik er veel inzichten bij en die heb ik tevens in deze serie verwerkt.

Deel één ‘10 redenen waarom democratie faalt’ staat hier. Dit is deel twee.

charlie

(more…)

Journaliste Carol Malouf zamelt geld in voor vluchteling en steekt alles in eigen zak

april 27th, 2016 door

Het was een beeld die velen niet losliet, een Syrische vluchteling die in de straten van Beiroet balpennen verkocht terwijl hij zijn dochter op zijn schouder hield. Velen waren ontroerd en trokken massaal de portemonnee open.

Nu blijkt dat de journaliste Carol Malouf die dat geld verzamelde, en al een bedenkelijke reputatie heeft als Al-Qaeda propagandiste, alles in eigens zak heeft gestoken. Als de man zich erover beklaagt, dan dreigt ze hem in de gevangenis te stoppen. Hier het nieuwsbericht van vorig jaar.

De Syrische vluchteling Abdul werd deze week dankzij een virale foto één van de symbolen van de hedendaagse vluchtelingentragiek. Op de foto probeert de naar Libanon gevluchte man een handjevol pennen te verkopen in de hoofdstad Beiroet, terwijl zijn dochtertje uitgeput rust op zijn schouder. Activist Gissur Simonarson zag het met lede ogen aan en besloot in te grijpen. Hij startte een inzamelingsactie en probeerde in contact te komen met Abdul.

Financiële hulp voor gevluchte vader op viral foto – AD.nl

Hier de tragische afloop:

Ondertussen in Duitsland

april 27th, 2016 door

Beledigen is een recht

april 26th, 2016 door

vrijheid-van-meningsuitingDoor Minne Telman

De kogel is door de kerk. De Duitse regering heeft toestemming gegeven de satiricus Jan Böhmermann te vervolgen voor belediging van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Deze knieval van bondskanselier Angela Merkel is kenmerkend voor het ontbreken van de vrijheid van meningsuiting in het ‘vrije’ Westen.

Lees hier verder…

“BBC docu over #MH17 wordt een-tweetje met Bellingcat”

april 26th, 2016 door

Ik googelde Mike Rudin, zag toen dat hij eerder een documentaire had gemaakt over 9/11 theorieën, wat leidde tot grote woede bij de mensen die met hem hadden meegewerkt, want ze werden afgebeeld als aluhoedjes en ze hadden hun argumenten niet kunnen weergeven. Toen ik dat zag, besloot ik niet mee te werken met deze Rudin, die het er in zijn mail ook helemaal niet over had gehad dat het ging om een documentaire in die serie Conspiracy Files. Met zo’n titel wist je natuurlijk al genoeg.

Lees hele stuk: BBC docu over #MH17 wordt een-tweetje met Bellingcat – De Nieuwe Realist

Jim Rogers: Het is tijd om je voor te bereiden

april 25th, 2016 door

Centrale bankiers weten dat het einde nadert. Ons financieel economisch systeem loopt aan tegen de enorme schuldenberg die de voorbije decennia zijn opgebouwd. Het is tijd om ons goed voor te bereiden, want de vooruitzichten zijn niet fraai. Wat de uiteindelijke genadeklap zal zijn, durft Rogers niet te zeggen. In de regel is het een klein probleem die zich als een sneeuwbal uitrolt. Vooral de derivatenmarkt is een tikkende tijdbom. Banken hebben producten in huis waarvan ze amper beseffen wat inhouden.

Voor Ebru Umar was er Serena Shim

april 25th, 2016 door

Voor Ebru Umar was er Serena Shim. Ze onthulde dat Turkije wapens en strijders aan ISIS leverde via vrachtwagens die op naam stonden van NGO”s. Deze onthulling koste haar leven.