I Learned More at McDonald’s Than at College —

september 2nd, 2016 door

Staatssecretaris geeft toe: werken loont vrijwel niet

juli 10th, 2016 door

krant
Eenverdieners die hun loon verhogen van €20.000 naar €31.000 houden daar netto €1211 extra van over. Met die berekening weerlegt staatssecretaris Eric Wiebes dat zo’n inkomensstijging zou leiden tot een daling van het netto inkomen met €35, zoals een belastingadviseur had berekend voor het Reformatorisch Dagblad.

Lees verder op de site van het FD (hun interpretatie is overigens tegenovergesteld, getuige de titel)

Met dank aan Plato voor de tip.

Lang leve CO2!

juni 21st, 2016 door

Zijn fossiele brandstoffen juist een zegen ipv een vloek?

Dr. Patrick Moore, een van de oprichters van Greenpeace vindt van wel.

Recent publiceerde Moore een interessant artikel hierover “THE POSITIVE IMPACT OF HUMAN CO2 EMISSIONSON THE SURVIVAL OF LIFE ON EARTH” (PDF)

In Memoriam: Hubert Jongen (1928-2016)

juni 17th, 2016 door

Hubert-Jongen-400x200_cDoor Toine Manders

Hubert Jongen, een van de oprichters van de Libertarische Partij (LP) en het Libertarisch Centrum is plotseling op 15 juni 2016 op 88-jarige leeftijd overleden.

Hub Jongen maakte zijn Ingenieursbureau Jongen 500 man groot. Na het lezen van Ayn Rand’s Atlas Shrugged werd Hub objectivist en libertariër. Later sprak hij Ayn Rand persoonlijk. Hub en zijn vrouw Riet van Roon waren mede-initiatoren van het Libertarisch Centrum, de Vrijbrief, het libertarische hulpfonds LIFHAS, de Tweede Libertarische Wereldconferentie, de Libertarische Partij, Libertarian.nl en Vrijspreker.nl. Hij schreef meer dan 6500 artikelen.

Lees verder op de site van de LP

Hub Jongen: 1928 – 2016

juni 17th, 2016 door

hub-jongen

Geheel onverwacht is afgelopen woensdag Hub Jongen overleden. Hub was de nestor van de libertarische beweging in Nederland en heeft zich daarvoor enorm ingezet. Hij zal dan ook node gemist worden.

Hub was een onvermoeibaar voorvechter van individuale vrijheid. Velen zijn door hem in aanraking gekomen met de vrijheidsgedachte en door zijn enthousiasme aangestoken en geinspireerd geraakt. Iets waarvoor veel libertariers hem heel dankbaar zijn.

Wij wensen zijn familie veel sterkte na dit plotselinge verlies.

Rust in vrede, Hub.

Brexit – The Movie

mei 14th, 2016 door

Crowdfunded documentaire. Geeft een goed inzicht in de bureaucratische EU.

Amerikaanse politie kan zonder aanklacht je eigendommen afnemen

april 30th, 2016 door

De bekende presentator en komiek John OLivier geeft een verbluffend beeld van de Amerikaanse wet en het handelen van de politie. In de VS, die een rechtstaat heet te zijn, kan de politie je geld of eigendommen in beslag nemen (civil forfeiture) zonder dat de eigenaar is aangeklaagd voor een misdrijf. Iets wat je alleen verwacht van een Bananenrepubliek.

Een verdenking dat het afkomstig is van illegale praktijken is voldoende. Vervolgens kan de politie er voor zichzelf leuke dingen voor kopen. Tussen 2011 en 2014 is in de VS 2.5 miljard op die manier in beslag genomen in 62.000 gevallen.

In Nederland hebben we de Plukzewet die ook beslag legt op goederen uit vermeende criminele handelingen.

10 extra redenen waarom democratie faalt

april 28th, 2016 door

Als tiener geloofde ik sterk in democratie. Ik geloofde dat wij onze vrijheid, welvaart en vrede eraan dankten en dat het het best denkbare systeem was. Toen ik mij later erin verdiepte kwam ik echter tot hele andere inzichten.

Deze inzichten heb ik verwerkt in De Democratie Voorbij uit 2011. Maar sinds die tijd kreeg ik er veel inzichten bij en die heb ik tevens in deze serie verwerkt.

Deel één ‘10 redenen waarom democratie faalt’ staat hier. Dit is deel twee.

charlie

(more…)

Beledigen is een recht

april 26th, 2016 door

vrijheid-van-meningsuitingDoor Minne Telman

De kogel is door de kerk. De Duitse regering heeft toestemming gegeven de satiricus Jan Böhmermann te vervolgen voor belediging van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Deze knieval van bondskanselier Angela Merkel is kenmerkend voor het ontbreken van de vrijheid van meningsuiting in het ‘vrije’ Westen.

Lees hier verder…

Private steden: een markt voor overheidsdiensten

april 9th, 2016 door

Singapore-1400x788“Imagine a private company offers you the basic services of a state, i.e. protection of life, liberty and property in a defined territory.”

Een uitstekend artikel van Titus Gebel “Private Cities – a disruptive technology for the state market“.

Toine Manders: Belastingontwijken is OK

april 9th, 2016 door

Beatrice de Graaf, die toch religie bevoorrecht boven andere opinies

maart 29th, 2016 door

De laatste tijd zien we geregeld de sympathieke Beatrice de Graaf in de media om over terrorisme te spreken – waarbij ze het woord islam als factor niet graag noemt.
(more…)

10 redenen waarom democratie faalt

maart 29th, 2016 door

yvo0eDemocratie is naar verluidt het best denkbare systeem en wordt gelijkgesteld aan vrede, vrijheid en welvaart. Maar waarom zuchten veel Westerse democratieën dan onder hoge schulden, werkloosheid, economische stagnatie en maatschappelijke spanningen? 10 redenen waarom democratie niet brengt wat het zou moeten.

(more…)

Is Liechtenstein een libertarisch utopia?

maart 27th, 2016 door

Global Warming alarmisme bedreigt vrijheid (en welvaart)

maart 5th, 2016 door

Een geweldig interview met Marc Morano. Duurt 54 minuten maar is de moeite waard.