“Ze willen de natiestaat helemaal opheffen”

februari 6th, 2016 door

Meestal post ik niks dat eerder op Geenstijl verscheen, omdat ik er vanuit ga dat u daar ook vertoefd, maar dit keer maak ik graag een uitzondering. Lucas Hartong, voormalig EP-lid, schets een ontluisterend beeld over hoe het er in Brussel aan toe gaat.

Soros doneert miljoenen aan campagne Hillary Clinton

februari 5th, 2016 door

Ondanks dat ze zich graag presenteert als ‘kampioen voor de middenklasse’, laat een blik op de doneren van Hillarly Clinton een geheel ander beeld zien. Zo harkte ze in 2015 $37 miljoen bij elkaar waarvan een fink aandeel te danken is aan de donatie van George Soros. Hoewel directe donaties aan kandidaten tot een bepaald limiet gebonden zijn, is er door een uitspraak uit 2010 een mogelijkheid geboden waarmee campagnes via een omweg toch gefinancierd kunnen worden. Via zogeheten superpacs kunnen ze toch hun hand bij bedrijven en instellingen ophouden. Zo ook Clinton. Dit laat wederom eens zien dat de Amerikaanse presidentiële verkiezingen een farce zijn waar oligarchen op de achtergrond aan de touwtjes trekken.

Lees hele verhaal: George Soros Donated $7M To Hillary Clinton’s Super PAC Last Year

Kom er maar in!

februari 5th, 2016 door

‘Afghaanse vluchteling verkracht Keulse vrouw’

februari 5th, 2016 door

Een 22-jarige vrouw uit Keulen zou in de nacht van donderdag op vrijdag zijn verkracht door een 17-jarige vluchteling uit Afghanistan. De politie heeft een verdachte opgepakt in een plaatselijk asielzoekerscentrum. Hij wordt nu verhoord.

Lees verder: ‘Afghaanse vluchteling verkracht Keulse vrouw’

Russen slaan aanrandende vluchtelingen het ziekenhuis in

februari 5th, 2016 door

Waar eervolle mannen, op een Kroatische kickbokser na, het volledig in Keulen lieten afweten, weet men in Rusland wel raad met ‘vluchtelingen’ die zich ernstig misdragen. Volgens The Daily Caller/Schweiz Magazin kon een groep van Afghanen, die uit Noorwegen was uitgezet wegens wangedrag, zich ook in Rusland niet aan de heersende normen aanpassen. Tijdens het uitgaan in Moermansk werden, net als in Keulen, vrouwen massaal in clubs aangerand. Hierop besloten Russische mannen verhaal te halen en dat kwamen de grijpgrage asielzoekers op een fikse afranseling te staan. Zo erg dat achttien van hen naar het ziekenhuis moesten. De rest werd opgepakt en moest de gevangenis in.

Bron: Refugees Go Clubbing In Russia, Harass Girls, Wake Up In Hospital The Next Morning Via @dailycaller

Schweiz Magazin – Das Schweizer Nachrichten online Magazin – Murmansk: „Tut uns leid, Köln ist 2500 Kilometer weiter südlich von hi

‘Goede raad’ van burgemeester voor de zomer: “Provoceer asielzoekers niet, hou je kinderen uit hun buurt”

februari 4th, 2016 door

De man maakt zich duidelijk zorgen om zijn kleindochter. “Ze is jonger dan tien jaar. Die asielzoekers vallen soms meisjes lastig vanuit het raam van het opvangcentrum. Wat wordt dat in de zomer, als ze minder kleren zullen dragen?””Dat is makkelijk”, repliceerde burgemeester Jens Muller. “Provoceer hen niet en loop niet rond in die buurt.”

Lees hele artikel en bekijk de video: ‘Goede raad’ van burgemeester voor de zomer: “Provoceer asielzoekers niet, hou je kinderen uit hun buurt” – HLN.be

Social Engineering 101

februari 4th, 2016 door

Wij denken vaak dat onze opvattingen en gedragingen uniek zijn, maar hebben niet door dat ze ergens vandaan komen. Dit is het terrein van social engineering; het aansturen van gedrag via onder meer populaire cultuur. James Corbett legt uit wat dit begrip inhoud en in welke mate wij er aan worden bloot gesteld.

Statushouders in Amsterdam houden voorrang op sociale huurwoningen

februari 4th, 2016 door

Ondanks dat de landelijke verplichting wordt afgeschaft, houden asielzoekers met een verblijfsvergunning in Amsterdam voorlopig voorrang bij het krijgen van een sociale huurwoning.

Lees verder: Statushouders in Amsterdam houden voorrang op sociale huurwoningen – AMSTERDAM – PAROOL

Ondertussen in Turkije

februari 3rd, 2016 door

“Nijkamp sjoemelt dus niet met zijn data, hij sjoemelt met zijn conclusies”

februari 3rd, 2016 door

Uit deze korte bloemlezing blijkt dat de academische exercities van Nijkamp weinig van doen hebben met wetenschappelijk onderzoek, maar wel heel veel met wishful thinking. Zijn werk bestaat uit het telkens weer herhalen van dezelfde mantra (‘migratie is een zegen’, ‘steden zijn bronnen van creativiteit’ en zo ook zijn etnische ondernemers, enz.). Kritisch onderzoek blijkt hier te ontbreken, alles is in de lijn van de ‘hypotheses’.Om zijn voorop gezette meningen te staven is hij bereid degelijkheid en integriteit in wetenschappelijk onderzoek opzij te zetten. Zijn onderzoek kan ook nauwelijks vernieuwend, origineel en grensverleggend genoemd worden. Veel beweringen van Nijkamp zijn ook niet op eigen onderzoek gebaseerd, maar vooral op wat anderen beweren. Het doet er eigenlijk ook niet zo veel toe of hier sprake is van fraude, plagiaat of zelfplagiaat. Er is sprake van slechte wetenschap, omdat de gebruikte methoden niet geschikt zijn, de datasets te klein, de conclusies niet gebaseerd op de verzamelde data, maar op een overdosis aan confirmation bias. Deze harde conclusies zijn gebaseerd op zijn recente werk. Of zijn oudere werk ook gekenmerkt wordt door wetenschappelijke wanprestaties zou uitgezocht moeten worden.

Lees de hele bijdrage van Harry Verbon: Professor Peter Nijkamp mag nog wel even blijven sjoemelen – Follow the Money

Opsteker: Brief van een reaguurder

februari 2nd, 2016 door

Hoi Christopher,

Met deze korte mail wil ik even mijn waardering laten blijken voor je onbetaalde dagelijkse bijdrages aan het blog van Meervrijheid.
Veel respect heb ik voor de eigenzinnige en (onbedoeld) tegendraadse koers, die je vaart in dienst van waarheid en tegen de politiek correcte
tijdsgeest in. Je selectie van onderwerpen, je interpretatie van gebeurtenissen, de vaak verrassende invalshoeken maken dat ik dagelijks terugkeer
naar je blog, waar ik regelmatig op informatie stuit, die voor mij nieuw is. (ook al ben ik een informatie junk)
Bevlogen ben je, maar zeker niet dogmatisch, zoals veel libertariërs kunnen zijn, voor wie het dan ook ondenkbaar is Keynes te verdedigen.
Jij doet het wel, daaruit blijkt voor mij je klasse! Het zet mij aan het denken en nodigt mij uit om mijn denken nog meer te nuanceren op de weg naar meer kennis en begrip van de wereld.
Dus dank je wel!

Vriendelijke groet,
G.

Apothekers uit Aleppo langdurig werkloos

februari 2nd, 2016 door

Het begint nu ook langzamerhand door te dringen bij onze Noorderburen dat je migranten niet automatisch kunt inzetten op plekken waar tekorten zijn op de arbeidsmarkt. Die Welt komt met schrikbarende cijfers aan waaruit blijkt dat deze groep langdurig werkloos blijft. Vooral Syriërs, Irakezen en Afghanen weten amper een baan te vinden. Zo heeft maar negen procent van de Syriërs een baan, terwijl het percentage onder migranten achtenveertig procent is.

Bron: Flüchtlinge werden Sozialkassen stark belasten – DIE WELT

Jonge vrouw wordt lastiggevallen: gepensioneerden willen helpen maar worden zelf aangevallen

februari 2nd, 2016 door

Inmiddels hebben de reguliere media ook lucht gekregen van eerder genoemd incident. Hoewel dat laatste woord misplaatst is omdat het inmiddels zo vaak gebeurt dat je eerder kunt spreken van een structureel probleem. Wat opvalt aan dit hele gebeuren, is de totale minachting voor het gastland. Dus hierbij  een politiek incorrecte vraag: wat hebben wij als samenleving in hemelsnaam aan deze mensen die geen enkel respect hebben voor vrouwen en ouderen?

“We vangen 1 à 2 miljoen mensen van vreemde origine op en dat vind ik heel goed. Keerzijde van de medaille is echter dat we een groot deel van onze veiligheid kwijtspelen. Het spijt me oprecht voor de mensen die echt hulp nodig hebben en onder de vooroordelen lijden, maar er moet iets tegen dit soort geweld gedaan worden. Veel asielzoekers hebben geen respect voor vrouwen, mannen of zelfs oudere personen.”

Lees verder: Jonge vrouw wordt lastiggevallen: gepensioneerden willen helpen maar worden zelf aangevallen – HLN.be

Het lek bij de Commissie Stiekem: waarom wordt de journalist (bijna) nergens genoemd?

februari 1st, 2016 door

Wat mij zo opvalt is dat vrijwel nergens de naam van de betreffende journalist wordt genoemd: Derk Stokmans. Het lijkt mij dat die nu toch met een wat ongemakkelijk geheim rondloopt. Hij zal zijn bron (‘bronnen’, schreef hij) niet prijsgeven, maar het kan niet anders dan dat hij weet welke fractievoorzitter er heeft gelekt. Of rechtstreeks naar hem, of naar een van zijn medewerkers, wat net zo fout is.stokmans-boekWat ik ook nergens las is dat Derk Stokmans de biografie van Diederik Samsom schreef. Hoeft niks te zeggen, maar toch merkwaardig dat de politieke journalisten allemaal zo onder één hoedje spelen en relevante feiten negeren

Uit: Het lek bij de Commissie Stiekem: waarom wordt de journalist (bijna) nergens genoemd? – Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink: over achtergronden misdaad!

‘Fan-tas-tisch Amsterdam werkt hard aan eigen teloorgang’

februari 1st, 2016 door

Alleen als er voldoende wordt bijgebouwd in het koop­segment, kan de stad blijven meeliften op het marketingsucces van de hipster dat samen met de ECB momenteel de Amsterdamse huizenmarkt aanjaagt. Appartementen ‘doen’ alweer net zoveel als in 2008 en in het topsegment is er zojuist een voor het obscene bedrag van vijftien miljoen euro over de toonbank gegaan. Uiteraard vinden makelaars, notarissen, bankiers en tegelzetters het prachtig.

Lees verder: Fan-tas-tisch Amsterdam werkt hard aan eigen teloorgang – Follow the Money