“Heeft iemand het moeilijk, schroom niet en bied je hulp aan”

september 15th, 2014 door

Ik heb ervoor gekozen mijn man thuis te laten sterven en nu heb ik de hele buurt erin meegesleept. Ze hebben boodschappen gedaan, eten gebracht, medicijnen gehaald en geholpen met het verzorgen van mijn man. Een buurvrouw toverde haar huis om tot kinderopvang en er stond altijd wel ergens een deur open voor gebruik van keuken en toilet. Mijn was, wel twee trommels vol, werd elke dag opgehaald en ‘s avonds weer droog teruggebracht. Om de beurt bleef er ‘s nachts iemand bij me, samen met de nachtverpleging. Ik heb nog nooit met zoveel verschillende mensen het bed gedeeld.”

via Bewoners Stedenwijk verdienen lintje – Almere – dichtbij.nl – Almere.

Lees ook Boekentip: Met vereende kracht risico’s verzacht.

Maak je geen zorgen over Syriëgangers

september 14th, 2014 door

In de media kwamen de afgelopen tijd alarmerende geluiden voorbij over hoe terroristengroepering IS via social media een enorme aantrekkingskracht heeft op jongeren. In sommige media vroeg men zelfs af of de liberale democratie haar aantrekkingskracht had verloren.

An Isis propaganda photograph.

Niets om je zorgen over te maken, aldus Shikha Dalmia. Historisch gezien hebben buitenlandse vrijwilligers altijd meegevochten in oorlogen. Zo geeft Dalmia het voorbeeld van de Spaanse burgeroorlog van de jaren ’30, waarbij een paar duizend Amerikaanse vrijwilligers deelnamen aan de gevechten. Ook enkele honderden Nederlandse vrijwilligers vochten mee in het conflict.

Wanneer we de vrijwilligers die meevechten in Syrië in een historisch perspectief zetten dan valt het pas op hoe klein deze is. De vergelijking wordt zelfs nog onbeduidender wanneer we ons realiseren dat westerse landen de afgelopen 10 jaar twee islamitische landen binnenvielen en verscheidene anderen landen bombardeerden met drones.

Dalmia concludeert (vrije vertaling):

Een liberale samenleving, die de vrije uitwisseling van ideeën garandeert, zal onvermijdelijk mensen produceren die onliberale ideologieën verkiezen. Aangezien islamitisch extremisme de enige totalitaire ideologie is met enige aanhang is het niet verwonderlijk waarom het een bepaalde aantrekkingskracht heeft. Veel IS-aanhangers zouden vroeger communisten of fascisten zijn geweest.

Bron: TheWeek
Zie ook: Volledig kunstmatig geschapen vijand

Dus jij noemde je kinderen intelligent?

september 14th, 2014 door

Soms zie je een video en baal je ervan dat de informatie niet eerder tot je gekomen is.  Zoiets had ik bij de presentatie van Carol Dweck over de mentaliteit van succes.

Haar stelling, verkort weergegeven,  is dat het onverstandig is je kinderen intelligent te noemen omdat dit alleen maar leidt tot faalangst. Immers, als je zelfbeeld is dat je slim bent dan ben je niet snel geneigd zaken te ondernemen die je dom voelen, zoals bij vaardigheden aanleren het geval is,  omdat dit je identiteit bedreigt. Met als gevolg. zo bewijzen onderzoeken:  intellectuele stagnatie.

Verstandiger is het om je kinderen op te voeden met het idee dat uitdagingen aangaan nastrevenswaardig is. Hiermee gaat ze tegen de stroming in om kinderen te over laden met zelf vertrouwen, zoals in het voorbije ik-tijdperk de trend was, en wij, volgens cultuurpessimisten, nu de wrange vruchten van plukken.

De lezing lijkt ook sterk op wat investeerder Paul Graham betoogde, over de valkuilen van je identiteit ontlenen aan je politieke overtuiging. Daar gaat het over de onwil om bepaalde feiten onder ogen te zien omdat het je zelfbeeld ondermijnt.

Carol Dweck ‘Mindset – the new psychology of success’ at Happiness & Its Causes 2013 – YouTube.

Een boodschap aan het stemvee

september 12th, 2014 door

by Larken Rose

“You have no idea in how many ways the world is opposite from what we have been taught. You see the guy who sells drugs to willing customers so he can feed his family as the scum of the earth. While you see the hypocrite who gives away stolen money in the name of government as a saint.

You see the guy trying to avoid being robbed by the federal thugs as a crook and a tax cheat, but see as virtuous the politician who gives away stolen loot to people whom it does not belong.

(more…)

“‘Volledig kunstmatig geschapen vijand”

september 12th, 2014 door

Steven Kelly, een voormalige CIA-medewerker, verklaarde op 28 augustus dat IS een ‘volledig kunstmatig geschapen vijand is. De financiering is compleet afkomstig uit de VS en zijn bondgenoten, en het voorstel van veel mensen dat deze vijand in Syrië en Irak moet worden aangevallen is een farce, want wij hebben deze vijand duidelijk zelf gecreëerd. Wij controleren hen, en nu lijken we het onaangenaam te vinden deze groep als legitieme vijand aan te vallen.’

Lees verder  xandernieuws.punt.nl/home.

Bekijk ook

NOS liegt over Poetin

september 10th, 2014 door

‘Een sterk staaltje anti-Russische propaganda van de Nederlandse Staatsomroep’, zo noemde Geenstijl een item van het NOS journaal gisteren.

De NOS maakte een fragment over BBC-journalist John Sweeney, die vragen tracht te stellen aan president Poetin. Het commentaar van de NOS stelt dat Poetin vragen over Russische betrokkenheid in Oekraïne ‘zo goed als negeert’. In werkelijkheid nam Poetin twee minuten de tijd om de vragen van de verslaggever te beantwoorden.

In een persbericht stelt de hoofdredacteur van de NOS dat de reactie van Poetin is weggelaten ‘omdat hij in zijn antwoord niet concreet inging op de kern van het desbetreffende onderwerp, namelijk: hebben Russische militairen een raket afgeschoten op de MH17?’ Als we het fragment erbij pakken dan vraagt Sweeney in eerste instantie of Poetin het leed in Oekraïne betreurt.

Overigens is ook in het fragment van RT geknipt. Op het einde van de video wilde Sweeney vragen of Russische militairen vlucht MH17 neerhaalden. Dit is echter niet te zien in de onderstaande video. Waakzaamheid is dus op zijn plaats, ongeacht welk mediakanaal je bekijkt.

Zie ook: Is de media partijdig?

“ISIS is een creatie van de Amerikaanse overheid”

september 9th, 2014 door

Dit is een libertarisch blog en geen complotblog zoals anderen suggereerden.Maar om niet teveel af te dwalen van de oorspronkelijke taakopvatting, stel ik mezelf vaak de vraag: Kan datgene wat ik net geschreven heb, ook door Lew Rockwell zijn uitgesproken? Luidt het antwoord bevestigend, dan sta ik achter mijn zaak. In een reeks artikelen heb ik meerdere malen betoogd dat het Islamitisch radicalisme, waar nu zoveel om te doen is, uit de koker komt van het Westen. Iets wat je in een doorsnee praatprogramma zelden hoort.Het is een pak van mijn hart dat ik Rockwell hetzelfde zie beweren. Kijken vanaf minuut 5.00

Pfff eindelijk berichten andere blogs over onwaarheden speech Timmermans

september 9th, 2014 door

Met verbazing heb ik gekeken naar alle lofuitingen richting Timmermans om zijn speech welke hem zelfs een promotie naar Brussel opleverde. Vooral omdat de inhoud onmiskenbaar leugenachtig was maar niemand een krtische opmerking plaatste.Daarover besteedde ik, verwijzend naar andere commentaren, al twee blogs, maar was daarbij roepende in een woestijn. Pas nu pikken andere media ook het verhaal op dat Timmermans een loopje nam met de waarheid. Erkenning voor deze journalistieke scoop is er niet bij. Snik Snik.

GeenStijl : Timmerfrans censureert MH17 ring-anekdote.

“We missen diversiteit in ons geldsysteem”

september 8th, 2014 door

Monetaire keuzevrijheid en een scheiding tussen staat en geld is nodig voor een stabiel geldsysteem, aldus Paul Buitink, organisator van het congres “Geld voor de Toekomst”.

Praat niet met de politie

september 6th, 2014 door

Onlangs las ik een artikel met de top 10 redenen waarom je nooit met de politie moet praten.

politie zwijgrecht

Tijdens een verhoor tracht de politie je van iets te beschuldigen, ze zijn er nooit om je te helpen. Zelfs als je schuldig bent aan een strafbaar feit is het beter om je mond te houden. Er is namelijk goede kans dat je jouw bekentenis kunt omzetten in een lagere straf wanneer je er slim over onderhandelt. Een bekentenis moet je daarom nooit voor niets weggeven tijdens een verhoor.

Zelfs als je onschuldig bent dan is het nog steeds onverstandig om met de politie te praten. Zo is het moeilijk om tweemaal precies dezelfde bekentenis af te leggen. Ieder afwijkend detail kan je geloofwaardigheid onderuit halen. En waarom zou iemand liegen behalve wanneer iemand verantwoordelijk is voor een strafbaar feit? Het artikel dat ik las was echter van toepassing op de Amerikaanse praktijk. Dus besloot ik om meer informatie over de Nederlandse situatie te zoeken.

Zo las ik bij Bureau Jansen, een onderzoeksbureau dat kritisch kijkt naar politie & justitie, het volgende:

Word je bijvoorbeeld opgepakt nadat je ergens een deur hebt ingetrapt, dan maakt het nogal uit of je je mond houdt of niet. Zeg je niets dan kan de officier van justitie je alleen vernieling ten laste leggen. Zeg je dat je ook wel toe was een nieuwe stereo, die daarbinnen stond, dan kan de officier van justitie je gaan vervolgen voor vernieling en poging tot diefstal.

Nu denk ik niet dat de bezoekers van dit blog snel een stereo zullen stelen. Desondanks kun je ook ten onrechte opgepakt worden – en dan is de politie de laatste die in je onschuld gelooft. Hoe meer mensen zij veroordelen, hoe meer zaken zij opgelost hebben. En hoe zwaarder de aanklacht, hoe groter de prestatie van de rechercheur. Ik lees verder: “Voor de verhoorder is de waarheid die iemand achter de tralies kan krijgen vaak interessanter dan de waarheid die iemand vrijuit laat gaan.”

Het is ook mogelijk om verhoord te worden als je zelf nooit in aanraking komt met mensen die strafbare feiten plegen. Zo kan de politie opdrachten uitvoeren namens de AIVD om inlichtingen in te zamelen. Het is niet ondenkbaar dat de AIVD dit ooit zal doen (of al doet) binnen de libertarische beweging. Fascisme loert namelijk altijd om de hoek. Ik denk bijvoorbeeld aan een bepaalde voorzitter die werd gearresteerd en vastzat voor 90 dagen zonder aanklacht.

Ook in de bovenstaande situatie is het belangrijk om gebruik te maken van je zwijgrecht. Zo geef je de politie zo weinig mogelijk aanknopingspunten en kunnen ze niet met jouw antwoorden op de loop gaan. Bedenk nogmaals: de politie is op zoek naar belastend bewijsmateriaal en zal daartoe sturen. “Ook voor je eergevoel is zwijgen beter: je loopt niet het gevaar om anderen in moeilijkheden te brengen.”

De politie heeft echter enkele strategieën om je aan het praten te krijgen. Zo kan men je intimideren door te stellen dat men je ouders of werkgever gaat inlichten of men kan stellen dat je eerder weg mag als je meewerkt. Het is ook mogelijk dat een verhoor gemaskerd wordt als een terloops gesprek op de wandelgangen. Ook in deze situaties is het belangrijk om gebruik te maken van je zwijgrecht.

Op het netwerk voor strafrechtadvocaten stelt men het volgende:

U zult zien dat de politie blijft proberen om u te laten verklaren. Laat u daartoe niet verleiden. Ga niet in op de vragen van de politie wanneer zij zeggen dat u toch niets hebt te verbergen en dat u daarom gerust de vragen kunt beantwoorden. Laat u ook niet wijsmaken dat u langer blijft vastzitten wanneer u niets verklaart of dat de rechter een verklaring wil. De politie zal in sommige gevallen ook proberen om u aan het praten te krijgen door bijvoorbeeld de inverzekeringstelling te verlengen of te dreigen met een lang voorarrest (tot wel 107 dagen). Laat u niet bang maken. Wanneer u met uw advocaat hebt afgesproken om te zwijgen, is het verstandiger om u hieraan te houden. Pas wanneer uw advocaat dat zegt, kunt u een verklaring afleggen.

Zo kunnen we zien dat de Amerikaanse situatie niet zoveel verschilt van de Nederlandse. “Soms doet de politie ook alsof zij uw vriend zijn en u willen helpen. Trap daar niet in. Tijdens het onderzoek van de politie hebt u slechts één vriend: uw advocaat.” Overigens zal geen enkele rechter het vreemd of verdacht vinden wanneer je gebruik maakt van jouw zwijgrecht tijdens een verhoor.

Bronnen: Buro Jansen & Strafrechtadvocatennetwerk

“De Standaard voert de propaganda voor een oorlog verder op”

september 5th, 2014 door

Het blog van Willy van Damme als het beste politieke blog van Nederland/Vlaanderen. De wijze waarop hij de kritiek levert op de berichtgeving van de main stream media tegen de achtergrond van geopolitieke brandhaarden, getuigt van een zeldzaam groot analytisch inzicht.

Het verhaal van Novaya Gazeta is dus even geloofwaardig als de verhalen van de legendarische Baron von Munchausen. Maar geen probleem voor De Standaard, bij haar oorlogsstokerij is duidelijk alles toegelaten, zelfs al maakt ze zich bij elke kenner van het militaire hopeloos belachelijk. 

Het verhaal toont nogmaals aan hoe men hier niet terugschrikt voor de grofste en zelfs idiootste vervalsingen en leugens. Dat men dit soort prietpraat gebruikt om de militaire aanwezigheid van Russische troepen in Oost-Oekraïne te ‘bewijzen’ toont feitelijk aan dat er hiervoor wel eens geen echte bewijzen zouden kunnen zijn. Waarom anders dit soort oerdomme vervalsingen?

via De Standaard voert de propaganda voor een oorlog verder op | Willy Van Damme’s Weblog.

Onthoofding Sotloff: Wat u niet te horen krijgt

september 4th, 2014 door

SyrianGirl bespreekt enkele feiten rond  de onthoofding van Steven Sotloff, een journalist die vorig jaar verdween en die, in navolging van James Foley, deze week opdook in een video van ISIS waarop, behoudens een pauze, een onthoofding te zien zou zijn.

Toevallig refereerde ik eerder aan Sotloff, zonder zijn naam te noemen, bij een artikel over VanDykeleaks, besef ik nu.  Voor wie het even vergeten was:  Mathew vanDyke, een activische filmmaker kwam eind vorig jaar in opspraak toen zijn email-account werd gehackt door een Syrische hackerscollectief waardoor wij inzage kregen in hoe de bewierrookte filmmaker daadwerkelijk over de “revolutie”dacht.

Sotloff was diegene die hem waarschuwde dat de Syrische rebellen de beschikking hadden over chemische wapens. Dit was ruim voor de gifgasaanval in een buitenwijk van Damascus waarvan de Syrische regering de schuld kreeg en aanleiding voor een interventie die op het laatste moment werd afgeblazen. Dit terwijl bloggers van het eerste uur, zoals ondergetekende, sterke vermoedens hadden dat hier sprake was van een geënsceneerd incident en later hun gelijk bevestigd zagen toen onderzoeksjournalist Seymour Hersh in een tweetal artikelen beschreef hoe, anders dan de retoriek van politici, inlichtingendiensten in de VS de verantwoordelijkheid eerder bij de door het Westen gesteunde Vrij Syrisch Leger zochten.

Het gaat steeds beter

september 3rd, 2014 door

De honger neemt af, grondstoffen raken niet op, de gemiddelde levensverwachting op aarde neemt toe, we worden steeds rijker en er is steeds minder oorlog. Journalist Matt Ridley bespreekt in de onderstaande video waarom doemdenkers het bij het verkeerde eind hebben.

Zie ook: Waarom sommige landen rijk of arm zijn

Is Timmermans een fantast?

september 3rd, 2014 door

Een Nederlandse voetbaltrainer, thans werkzaam in Manchester, zei eens: “Ben ik nou degene die zo slim of ben jij zo dom?” Een soortgelijk gevoel overheerst ook bij ondergetekende als die alle lofuitingen voor Minister Timmermans gadeslaat. Zelf mensen die zich niet snel in de luren laten leggen, zoals Jeroen Pauw of Max Pam zwijmelen weg bij de speech van de Minister, die nu naar Brussel vertrekt om daar als EU commissaris aan de slag te gaan. Zoals u eerder op dit blog las, leek hij het niet zo nauw te nemen met de feiten. Zo refereerde Timmermans aan beelden waarop te zien zou zijn dat een seperatist, door hem ‘tuig’ genoemd die een ring van de vinger van een overleden vrouw weghaalt.

Een wakkere blogger met de naam Peter Anshof heeft de precieze beelden opgerakeld, waar Timmermans op doelde. In werkelijkeid betreft het een vrijwilliger die meewerkt aan de reddingswerkzaamheden en een ring netjes in een doosje stopt om die veilig te stellen voor, waar ik mag aannemen, de nabestaanden.

Yeon Mi: Titanic veranderde mijn wereldbeeld

augustus 30th, 2014 door

In mijn vorige blog stelde ik dat de illegale markt in o.a. films de voedingsbodem creëert voor regimeverandering in Noord-Korea. In dit blog wil ik een voorbeeld geven hoe een ogenschijnlijk onschuldige film als Titanic het wereldbeeld van de Noord-Koreaanse Yeon Mi voorgoed veranderde.

Yeon zag hoe een verliefd stel de hoofdrol speelde in de film. Zo’n film is ondenkbaar in Noord-Korea aangezien er geen grotere liefde denkbaar is dan de liefde voor de Grote Leider. Wat ook opviel is dat de film Titanic een gebeurtenis verfilmd dat 100 jaar geleden afspeelde – dat terwijl men zelfs in die tijd al een technologische voorsprong had op Noord-Korea. Het was voor haar een bevestiging hoe achterhaald Noord-Korea is.

Haar familie vluchtte succesvol het land uit. Yeon woont en werkt inmiddels in Seoul, Zuid-Korea. Haar verhaal geeft aan hoe een bescheiden film een enorme impact kan hebben op iemands wereldbeeld.

Lees hier meer informatie over Noord-Korea.