De Magische Carrousel

mei 31st, 2016 door

Ik heb al eens gesuggereerd dat eerlijk lenen berust op de tijdsfactor. Als ik geld leen voor de periode van 1 jaar, dan kan ik datzelfde bedrag aan geld uitlenen voor een periode van 1 jaar minus 1 dag; de schuld die ik dan op mij neem kan niet eerder vervallen voordat ik mijn geld van uitlenen heb teruggekregen. Dit buiten de mogelijkheid dat ik in gebreke blijf, waarvoor een kapitaal achter de hand gehouden moet worden. Er is geen echte limiet op hoe vaak ik dit in de praktijk kan herhalen, zolang het ui

Lees de hele bijdrage: De Magische Carrousel – Terug naar de basics | Biflatie.nl

Ondertussen bij de Libertarische Partij (VS)

mei 30th, 2016 door

De Slotfase

mei 30th, 2016 door

Een half procent renteverhoging zou thans een ‘wipe out’ van een slordige $1,600 miljard in de mondiale bondmarkt impliceren (Bloomberg), bijna evenveel als het gehele Amerikaanse BBP. Dit gevoegd bij de waarschuwing van het IMF dat het risico van een wereldwijde stagflatie (stagnatie in combinatie met inflatie) dreigt nu de economische groei zo bescheiden uitvalt. Waar de inflatie vandaan moet komen, werd er niet bij verteld maar valt gemakkelijk te raden als het vertrouwen in het monetaire systeem opdroog

Lees hele bijdrage: De Slotfase | Biflatie.nl

De vaderloze generatie van Syrië

mei 30th, 2016 door

Verhalen spion “grote lariekoek” –

mei 29th, 2016 door

Z”n mooiste huzarenstukje voltrok zich in Moskou, zegt Scheermeijer. In geuren en kleuren vertelt hij hoe hij met gevaar voor eigen leven in Moskou een videotape met supergeheime informatie over een raketbrandstof wist te bemachtigen.Dat zit zo: het minuscule videobandje zat verstopt achter een plint ergens op een kamer in een duur hotel in Moskou. Midden in de nacht wist de in het zwart geklede Scheermeijer zich via het raam tot de verzegelde kamer toegang te verschaffen. De bewaker, een Russin met naast haar een kalasjnikov, was in slaap gevallen. Met het videobandje vluchtte Scheermeijer door besneeuwd Moskou naar de Amerikaanse ambassade. De gealarmeerde KGB zat hem inmiddels op de hielen.Met hulp van een Russische zwerfjongen, Boris, belandde hij halsoverkop in een gangenstelsel onder het vliegveld van Moskou. Hij maakte geen enkele kans om aan boord van een KLM-toestel te komen. Een kordon aan Russische militairen had zich inmiddels om het Nederlandse vliegtuig geposteerd. De spion wist een Belgisch Sabena-toestel binnen te glippen. Scheermeijer sloeg een paar onwillige bemanningsleden knock-out en wist de gezagvoerder zo ver te krijgen het luchtruim te kiezen, linea recta richting Schiphol. Boris, zijn onverwachte hulp, mocht ook mee. Terug in Nederland scheidde de geheim agent op het toilet zijn videobandje uit. Tijdens zijn vlucht door Moskou had hij bandje, verpakt in een condoom, voor z”n eigen veiligheid maar doorgeslikt.

Source: Verhalen spion “grote lariekoek” – Digibron.nl

Waarom ik opschuif van TMS naar #Nexit

mei 28th, 2016 door

Ik vond en vind Ten Dam’s model eenvoudig en tegelijkertijd briljant. Kort gezegd komt het erop neer dat de euro als gemeenschappelijk betaalmiddel van de eurozone tevens wereldwijde reservemunt in stand blijft, de regels van het europact ook, maar monetaire flexibiliteit (de mogelijkheid om wisselkoersen en rente aan te passen al naar gelang de productiviteit van een land en als middel om externe schokken op te vangen) wordt terug gebracht door nationale munten in te voeren in het systeem. Deze nationale

Source: Waarom ik opschuif van TMS naar #Nexit – Weblog Jan Gajentaan

Werkte bejubelde journalist die Amerikaanse president ten val bracht voor de geheime dienst?

mei 28th, 2016 door

Je kent het wel. Je leest iets dat een historisch feit in een heel ander daglicht plaats. Zoiets had ik enige tijd geleden met Watergate. Het bekende verhaal is dat twee journalisten onverzettelijk werk verrichten die de afluisterpraktijken van een President blootlegden en hem uiteindelijk noopte tot aftreden. Uiteindelijk ook verfilmd in the Presidents men met Dustin Hofmann.. In werkelijkheid waren die journalisten een verlengstuk van de inlichtingendiensten die van de eigengereide Nixon af wilden. Inmiddels blijkt uit de openbaring van de emails van Hillarly Clinton dat dit ook daadwerkelijk het geval is. De presidentskandidate noemt Woodward FBI-bezit.

De overheid aan het werk

mei 27th, 2016 door

Peter Thiel over het vermorzelen van Gawker: dit was een van de beste dingen die ik ooit gedaan heb

mei 27th, 2016 door

In zijn eerste interview nadat het nieuws naar buiten kwam dat Peter Thiel in het geheim Hulk Hogan steunde in zijn rechtszaak tegen Gawker, noemt hij dit “Een van de grootste filantropische dingen die hij ooit heeft gedaan”.

Gawker, dat zich zelf een online uitgeverij noemde, was er in gespecialiseerd om mensen die zichzelf vaak niet konden verdedigen door het slijk te halen. Velen verloren hun baan of overwogen zelfmoord. Thiel noemt de werkwijze ‘pesten, zonder dat er ook maar een publiek belang mee werd gediend’.

De facebook investeerder van het eerste uur was zelf mikpunt van Gawker toen ze in 2007 schreven over zijn homoseksualiteit. Daarop zinde hij op wraak. Hij verzamelde een team juristen die contact opnam met media-slachtoffers van Gawker. Velen durfden echter niet. Hulk Hogan, wiens sekstape op de site was verschenen, spande wel een rechtszaak aan die uiteindelijk tot een schadevergoeding van 140 miljoen dollar leidde.

Bron : Peter Thiel on Crushing Gawker in Court: ‘One Of My Greater Philanthropic Things That I’ve Done’ – Breitbart

Geweldig ook Vice ten onder

mei 26th, 2016 door

Het online nieuwsmedium VICE heeft onverwacht een flinke hap genomen uit het personeelsbestand. In New York en Los Angeles werden 15 journalisten ontslagen en in Londen zelfs de volledige redactie plus de enige twee buitenlandcorrespondenten. Dat maakte VICE-medewerker Harriet Salem op Twitter bekend.

Bron: Flinke ontslagronde bij VICE in VS en Londen – AD.nl

Normaal gesproken hoor je niet blij te zijn als mensen massaal ontslagen worden, maar voor VICE maak ik graag een uitzondering. De nieuwsorganisatie grossierde erin om oorlogspropaganda in een hipstersausje te gieten en dat vervolgens als alternatieve media te verkopen.

Doofpot

mei 25th, 2016 door

Ondertussen in de VS

mei 25th, 2016 door

Peter Thiel vermorzelt Gawker

mei 25th, 2016 door

De libertarier heeft een heldendaad verricht door Hulk Hogan achter de schermen te steunen in zijn strijd tegen Gawker. De rechter oordeelde dat het bedrijf een miljoenenboete van 140 miljoen dollar moet betalen waardoor ze waarschijnlijk gedwongen worden om faillissement aan te vragen. Gawker had een video online gezet waarop de ex-worstelaar seksuele handelingen verrichte en claimde dat dit onder de vrijheid van meningsuiting viel.

Nu zegt Gawker u wellicht niet veel, maar deze nieuwsorganisatie waar ook het feministische blog Jezebel onder valt, is er in gespecialiseerd zijn om mensen die buiten de lijntjes tekenen helemaal kapot te maken. Iedereen die ook maar zei dat niet de goedkeuring van deze sociaal onrechtbestrijders kon verdragen, was mikpunt van hun mediaterreur.

Bron: Billionaire investor Peter Thiel reportedly funded Hulk Hogan’s lawsuit against Gawker

‘Racist’ is nu geuzennaam

mei 25th, 2016 door

Door Joost Niemöller Het werkelijke probleem bij links is de intellectuele luiheid. Die openbaart zich door het gebrek aan maatschappelijke analyse. In plaats daarvan wordt er gescholden. Het ultieme scheldwoord van links is ‘racisme.’ Het woord ‘racist’ kent als ieder scheldwoord geen definitie. Het uitspreken ervan heeft alleen effect wanneer het met grote ernst en … Lees verder ‘Racist’ is nu geuzennaam →

Lees verder: ‘Racist’ is nu geuzennaam – De Nieuwe Realist

‘Lieve Sylvana, beste Farid’

mei 25th, 2016 door

Wij willen als geïntegreerde Nederlanders niet vertegenwoordigd worden op basis van kleur, geloof of afkomst. En al helemaal niet door mensen die, ongetwijfeld goedbedoeld, bijna altijd de racismekaart trekken. Racisme is alledaags. En zal het altijd blijven. Ik voel me een trotse Nederlandse Neger. En ik wil niet vertegenwoordigd worden door wie dan ook.

Lees verder: ‘Lieve Sylvana, beste Farid’ – Opinie – PAROOL